Hathayoga Utbildning 200h

Hathayoga Utbildning 200h

 • När: 20-22/9, 18-20/10, 15-17/11, 6-7/12, 10-12/1, 31/1-2/2, 21-23/2, 13-14/3, 17-19/4 & 15-17/5 2019-2020
 • Tid: Fre 16.00-20.00, Lör-Sön 08.00-17.00
 • Pris: 34 500 kr (anmälningsavgift 4 500 kr)
 • Anmälan: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Information om utbildningen

Äntligen kommer utbildningen för dig som inte riktigt hittat vad du söker i den här vägen. Den här utbildningen vänder sig till dig som kanske precis upptäckt yogan eller har haft en lång kärlekshistoria med den, alla är vi ändå i grunden lika. Den vänder sig till dig som är nyfiken på hur allt egentligen hänger ihop i kroppen - om vi är en bil ihopsatt av en massa delar eller om vi faktiskt är en helhet och storhet av något så mycket större än oss själva. Vi vet ju att vi har hud och muskler, inre organ, mängder av system, ett hjärta som konstant slår för oss och en andningsmuskel som andas för oss även när vi inte tänker på det själva. Vi vet också att vi smälter maten vi äter och gör oss av med restprodukter på något sätt. Vi vet att vi mår så mycket bättre när vi gör yoga, när vi andas lite djupare och mer medvetet, vi vet även att vi ger oss själva på tok för lite återhämtning i den tidseran vi lever i. 

Vi behöver börja någonstans, vi behöver hitta logiken i allt som händer runtomkring oss, hitta förståelsen för hur det funkar på djupet. Den här utbildningen kommer ge er all denna information - hur allt hänger ihop och hur vi kan läka och hela oss själva med hjälp av yogans magiska kraft.

Den här utbildningen vänder sig däremot inte till dig som vill ha en superstark fysisk yoga, som vill kunna behärska alla möjliga och omöjliga positioner;) Den vänder sig inte heller till dig som vill djupdyka ner i den yogiska filosofin så som de gamla texterna beskriver den. Den vänder sig i  stället till dig som vill ha en säkrare och mjukare approach till den fysiska yogan, lära dig att förstå och applicera filosofin i den världen vi lever idag och kunna möta och bemöta händelser utanför din matta - den svåra delen... Den vänder sig till dig som ÄLSKAR yoga, det räcker!

Under utildningen kommer du att få arbeta först och främst med din posturala hållning, grunden i din kropp, den djupa kedjan som sitter som ett ankare djupast in i kroppen. Det är den kedjan, som när den är stark och i full funktion håller oss uppe hela dagen och gör så att vi kan komma in i en position av oss själva, av egen kraft och undvika skador genom att hela tiden bli korrigerad.  Du kommer att få tre olika program med Postural Träning att göra hemma mellan de första fyra helgerna för att stärka upp din hållning och kunna ta emot den fysiska delen av yogan bättre och säkrare. Programmen fokuserar på helheten - hela kroppen första helgen, axlarna den andra och till sist höfterna den tredje helgen. De här övningarna kommer du sedan att kunna applicera i dina yogaklasser, din egen träning eller att ge ut en och en övning vid behov till elever eller nära och kära.

Vi kommer ägna en hel helg åt andningen och dess magiska kraft med vår alldeles egna Anders Lönedal! Anders Lönedal arbetar med tillämpad psykofysiologi och har andningens påverkan på olika funktioner i kroppen som specialité. Han har gjort sig ett stort namn inom Podvärlden och har en kunskap som är enorm. Anders har också förmågan att förklara på ett enkelt sätt och hundratals historier från verkliga livet som gör allt änne mer lättfattligt och spännande att höra om.

Vi kommer att ha en hel Ayurvedahelg också, där vi får en introduktion till Ayurvedan och får utöva yogaklasser baserade på Vata, Pitta och Kapha. Den helgen kommer ni även att bli serverade mat från Ayurvedan, ni kommer att få dricka Guldmjölk och prova andra ayurvediska små tips. Den helgen kommer bästa Eva Sundén vara vår lärare.

Vi kommer även att ägna en hel helg till Yin & Restorative Yoga, den viktiga biten för att skapa återhämtning i kroppen. Den helgen kommer vi bli väldigt mysiga och lugna.

Utöver det kommer vi att göra en massa härlig yoga, vi kommer att meditera, dansa, shaka, skratta och allt annat som kroppen vill göra.

Vi arbetar uteslutande med personer med mycket erfarenheter på sina områden för att kunna hålla en sådan hög standard som möjligt. Vi har även skapat en egen certifieringsstandard för att ni ska veta att vi täcker in det som krävs för att kunna gå ut och undervisa efter fullgjord utbildning. Certifieringen är frivillig och fås genom att utföra ett prov där du undervisar en klass i grunderna i Hathayoga.

 

Lärare & Gästlärare på utbildningen:

Mia i koansikteBW

Huvudlärare - Mia Elmlund med över 20 års erfarenhet av yoga som utövare och 15 år som lärare. Jag har en från grunden stark yogapractice genom Poweryoga och Ashtangayoga. De yogaformerna gjorde mig tyvärr skadad och obalanserad pga av min kroppsliga konstitution - överrörlig och Pitta. Detta har på senare år lett mig över på en mer individanpassad yoga där alla människors olikheter måste tas i beaktande. Det är faktiskt först nu som min kropp blivit starkare och mina obalanser börjat försvinna när jag arbetat inifrån och ut med Postural Träning. Tänk att våra kroppar är uppbyggda av ett gäng boxar som av livet halkar lite snett och inte längre kan hålla våra kroppar i en anatomisk rätt position. De här boxarna blir ju då snedställningar som skapar smärta och sjukdomar i våra kroppar. Med den mycket subtila tränigen som stärker upp de djupt liggande (hållnings) musklerna har jag fått en "andra chans" att åldras med en kropp som inte gör ont och har möjligheten att hålla sig frisk. Jag älskar yoga och yoga för mig idag är något helt annat än det var när jag startade för över tjugo år sedan! Det vill jag lära dig <3

 

 

andershemsida

Gästlärare - Anders Lönedal är specialist på kopplingen mellan andning och välmående. Med BioFeedback, passion och andningsträning han hjälpt ett stort antal klienter att andas mer medvetet och har noterat hur alltifrån migrän och astma till fibromyalgi och psoriasis har lindrats genom andningsträningen. Medveten andning återställer lugnet i kroppen och gör att vi blir bättre på att fokusera, att använda vår hjärnkapacitet helt enkelt. Många av våra livsstils sjukdomar har ett felaktigt andningsbeteende i grunden. Du mår som du andas är anders motto. Anders kommer stå för allt som har med vår andning att göra på utbildningen.

 

 

evahemsida

Gästlärare - Eva Sundén startade för ca 20 år sedan företaget ”Insikten” och har sedan dess arbetat med att sprida kunskap om hur du når kraft, balans & harmoni i en tillvaro där stress & påverkan utifrån ständigt är med oss. Eva kommer att ålla i den Ayurvediska biten på utbildnigen.

 

 

PeterBW

Gästlärare: Peter Mattsson är osteopat och funktionsmedicinare och arbetar även med Postural Träning enligt Optimum-Metoden. Peter har över 30 års erfarenhet av den fysiska kroppens olikheter och obalanser och har arbetat heltid med att hjälpa människor till mindre smärta och problem i kroppen. Peter kommer att hålla i den anatomiska och biomekaniska biten på utbildningen.

 

Vad du får som deltar på utbildningen:

 • Hathayogans grunder
 • Introduktion i Yinyoga och Restorative yoga
 • Introdution till Postural träning/yoga
 • Andningens betydelse för vårt välmående och vår hälsa
 • Meditation, mindfulness och olika tekniker
 • Muskler, organ och meridiandernas koppling
 • Genomgång av alla våra system, fascia-, lymf-, glymf-, hormon-, cirkulation-, respirations- och nervsystemet
 • Arbeta med vårt chakrasystem
 • Biomekanik och anatomi
 • Yogans filosofi och hur vi applicerar den i vår moderna värld
 • Obligatorisk litteratur "Närmare något" av Simon Krohn
 • Massa Kärlek!