Hathayoga Utbildning 200h

Hathayoga Utbildning 200h

 • När: 20-22/9, 18-20/10, 15-17/11, 6-8/12, 10-12/1, 31/1-2/2, 21-23/2, 13-15/3, 17-19/4 & 15-17/5 2019-2020
 • Tid: Fre 16.00-20.00, Lör-Sön 08.00-17.00
 • Pris: 34 500 kr
 • Anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Information om utbildningen

Välkommen till en utbildning som vill föra ut hur vi är födda att röra oss! Hur vår djupt liggande intelligens gjort att vi idag kan sitta upp, stå, krypa, klättra mm. Det är inget som vi INTE skulle klarat av om ingen lärt oss - det är rörelser som är inlärda redan som embryon och helt naturliga för oss alla. Det är detta vi på ett så enkelt, härligt, roligt och stimulerande sätt vill dela med oss av!

Så välkommen till en super-rolig och härlig yogautbildning där rörelse-frihet är det viktigaste och där vi inte packar in er i linjerade positioner och kontrollerande andningstekniker!

Vi vill erbjuda något nytt som inte finns idag, något som känns fräscht, uppdaterat och helt i tiden med all den senaste tidens forskning vi har om kroppen. Egentligen är inget nytt, egentligen är det precis såhär vi ska röra oss och har du provat så kommer kroppen att tacka dig!

Eftersom vi utgår från nervsystemet i alla våra utbildningar så finns det en röd tråd om hur det är tänkt att kroppen ska röra sig. Den ska absolut få röra sig när den vill, den ska få röra sig enligt sin egen inre kompass, så naturligt som möjligt, utan linjeringar, korrigeringar, instruerande andningsövningar eller annat som inte känns rätt för kroppen. Kroppen vet och vi tillåter den att få uppleva detta själv. Låter detta spännande, vill du vara med?

Så vilken skillnad erbjuder vi från andra utbildningar? Jo, vi startar från grunden! Vi arbetar oss sakta uppåt fysiskt från våra fötter till vårat huvud genom somatisk terapi - via våra chakran från rotchakrat till kronchakrat. Vi arbetar med att korrigera in våra kroppar så att "boxarna" hamnar på rätt plats och först då är vi redo för en yoga som den är menad att utföras på. Utan skaderisk, utan prestation, med lekfullhet, medvetenhet och med massa kärlek.

Det är här våra egendesignade rörelseformer River-Yoga och Sensingyoga kommer in! Yogan och rörelsen som kommer att passa alla som vill kunna röra sig mer naturligt i sin vardag, bli mer smärtfria och hitta tillbaka till lekfullheten och rörligheten! Vi använder olika sekvenser som är lätta att lära sig och lätta att anpassa till olika grupper av yogisar. Vi kommer att ge ut olika (filmade) sekvenser med tillhörande kort (kortlek) som gör det enkelt för er att bygga upp klasser, kurser, privata lektioner, som terapeut mm.

River-Yoga/Sensingyoga kommer från tanken om hur vi är designade att röra oss och hur små barn, naturfolken och djuren beter sig i sin vardag, i sitt naturliga liv. Enligt Tradiotionell Kinesisk Medicin (TCM) så är grundorsaken till alla sjukdomar stagnation och stress. River-Yoga står för flöden av dina vätskor, flöde i dina vävnader, flöde i hela din kropp, flöde för att uppnå optimal hälsa med en så mjuk, smärtfri och glad kropp som möjlig!

Vi kommer att starta upp de första helgerna med att blanda Somatisk Terapi (Postural Terapi) med River-Yoga & Sensingyoga som arbetar från grunden med rörelser som kommer att uppfattas som mycket logiska för våra kroppar. Genom att lära om vår hållning till att kunna hålla kroppen själv kommer många uppleva en stor förändring i sin egna yogapraktik. När boxarna, vår anatomiska korrekta position, hittar tillbaka till sin naturliga hållning så behöver vi inte längre forcera in våra kroppar i positionerna, utan de kommer helt naturligt och utan ansträngning. Det är detta som är nydanande för vår utbildning - att få en sådan naturlig känsla som möjligt och få lekfullheten tillbaka med mindre smärta och obalanser!

Vi kommer att ägna en hel helg åt andningen och dess magiska kraft med vår alldeles egna Anders Lönedal! Anders Lönedal arbetar med tillämpad psykofysiologi och har andningens påverkan på olika funktioner i kroppen som specialitet. Han har gjort sig ett stort namn inom Podvärlden och har en kunskap som är enorm. Anders har också förmågan att förklara på ett enkelt sätt och hundratals historier från verkliga livet som gör allt ännu mer lättfattligt och spännande att höra om. Han kommer att ge ut andningsövnigar som ni kommer att få arbeta med under helgen. Linda Öhrn kommer även hon att guida oss i övningarna och stötta oss under resten av utbildningen.

Vi kommer att ha en hel Ayurvedahelg, där vi får en introduktion till Ayurvedan och får utöva yogaklasser baserade på Vata, Pitta och Kapha. Den helgen kommer ni även att bli serverade mat från Ayurvedan, ni kommer att få dricka Guldmjölk och prova andra små ayurvediska  tips. Den helgen kommer bästa Eva Sundén (Insikten) vara vår lärare.

Vi kommer även att ägna en hel helg till Yin & Restorative Yoga, den viktiga biten för att skapa återhämtning och uppbyggnad i kroppen. Den helgen kommer vi bli väldigt mysiga och lugna.

Utöver det kommer vi att göra en massa härlig yoga, vi kommer att meditera, dansa, skaka, skratta och allt annat som kroppen vill göra.

 

Vem passar utbildningen för?

Vi vill ju att du ska ha gjort någon form av yoga minst ett kortare tag och känna dig bekväm med själva tänket bakom yogan - att låta kroppen få röra sig tillsammans med andningen. Och så vill vi att du som vi älskar yoga!

Vi arbetar uteslutande med personer med mycket erfarenheter på sina områden för att kunna hålla en sådan hög standard som möjligt. Vi har även skapat en egen certifieringsstandard för att ni ska veta att vi täcker in det som krävs för att kunna gå ut och undervisa efter fullgjord utbildning. Certifieringen är frivillig och fås genom att utföra ett prov där du undervisar en kortare klass i grunderna i Hathayoga/RiverYoga.

Lärare & Gästlärare på utbildningen:

IMG 8761

Huvudlärare - Mia Elmlund med över 20 års erfarenhet av yoga som utövare och 15 år som lärare. Jag har en från grunden stark yogapraktik genom Poweryoga och Ashtangayoga. De yogaformerna gjorde mig tyvärr skadad och obalanserad pga av min kroppsliga konstitution - överrörlig och Pitta. Detta har på senare år lett mig över på en mer individanpassad yoga där alla människors olikheter måste tas i beaktande. Det är faktiskt först nu som min kropp blivit starkare och mina obalanser börjat försvinna när jag arbetat inifrån och ut med en mer inställning till hur vi är designade till att röra oss och hur naturfolken rör sig idag. River-Yoga & Sensingyoga som vi lär ut på utbildningen har uppkommit ur den kunskapen, erfarenheten och lärdomen att kunna åldras med en kropp som inte gör ont och har möjligheten att hålla sig frisk. Vi är varelser som ska vara naturliga, harmoniska, lugna och balanserade och det vill jag att du ska känna. Jag älskar yoga och yoga för mig idag är något helt annat än det var när jag startade för över tjugo år sedan! Det vill jag lära dig - allt av det!

 

 

andershemsida

Gästlärare - Anders Lönedal är specialist på kopplingen mellan andning och välmående. Med BioFeedback, passion och andningsträning han hjälpt ett stort antal klienter att andas mer medvetet och har noterat hur alltifrån migrän och astma till fibromyalgi och psoriasis har lindrats genom andningsträningen. Medveten andning återställer lugnet i kroppen och gör att vi blir bättre på att fokusera, att använda vår hjärnkapacitet helt enkelt. Många av våra livsstils sjukdomar har ett felaktigt andningsbeteende i grunden. Du mår som du andas är Anders motto. Anders kommer stå för allt som har med vår andning att göra på utbildningen. (www.coolmind.se)

 

 

 LINDAUTB

Gästlärare - Linda Öhrn är genom sin egen resa ett stort bidrag på denna utbildningen. Hon har genomgått det mesta inom vården utan några goda resultat och har tillsammans med Anders Lönedal lyckats komma tillbaka till ett liv på egen hand där andningen har varit hennes största hjälp. Hon arbetar med klienter där andningen har en central del och hon ger även Aromahealingar. Hennes resa och problematik handlar mycket om ett Lipödem som först nu börjar komma tillrätta. Linda kommer att medverka lite då och då på utbildningen och vara ett stöd både när det gäller andningen och även via samtal! (www.coolmind.se)

 

 

evahemsida

Gästlärare - Eva Sundén startade för ca 20 år sedan företaget ”Insikten” och har sedan dess arbetat med att sprida kunskap om hur du når kraft, balans & harmoni i en tillvaro där stress & påverkan utifrån ständigt är med oss. Eva kommer att ålla i den Ayurvediska biten på utbildnigen.

 

 

PeterBW

Gästlärare: Peter Mattsson är osteopat och funktionsmedicinare och arbetar även med Somatisk Terapi (Postural Terapi). Peter har över 30 års erfarenhet av den fysiska kroppens olikheter och obalanser och har arbetat heltid med att hjälpa människor till mindre smärta och problem i kroppen. Peter kommer att hålla i den anatomiska och biomekaniska biten på utbildningen.

Vi har även alltid minst en assisterande lärare varje helg med på våra utbildningar.

Vad du får som deltar på utbildningen:

 • Hathayogans grunder
 • Förståelsen att vi ÄR vårt nervsystem och hur vi kan reglera det med enkla tekniker
 • RiverYogans och Sensing-yogans filosofi, grundtänk och magiska rörelser
 • Ny forskning vad gäller våra kroppar och dess uppbyggnad
 • Introduktion till SensingYoga (20 h)
 • Introduktion till Somatisk Terapi (Postural terapi) och hållningslära (20h)
 • Andningens betydelse för vårt välmående och vår hälsa
 • Meditation, Bodyfulness och olika tekniker
 • Muskler, organ och meridiandernas koppling
 • Genomgång av alla våra system, fascia-, lymf-, glymf-, hormon-, cirkulation-, respirations- och nervsystemet
 • Arbeta med vårt chakrasystem
 • Biomekanik och anatomi
 • Yogans filosofi och hur vi applicerar den i vår moderna värld på ett lätt sätt
 • Introduktion i Yinyoga och Restorative yoga (20h)
 • Ca 30 Filmade RiverYoga-sekvenser för att kunna sätta ihop egna klasser med tillhörande sekvenskort (som en kortlek)
 • Gediget kursmaterial 
 • Power Point presentationer 
 • Tillgång till en portal (via hemsidan) där ni kan hämta allt material ni  fortlöpande får på utbildningen
 • Obligatorisk litteratur "Närmare Något" av Simon Krohn, "Lev Livet Fullt Ut" av Eckhart Tolle och "Chakran" av Anodea Judith
 • Massa Kärlek, stöd och att få vara i sin egna lilla bubbla - allt är tillåtet och välkommet!

Vi erbjuder även övernattningsmöjligheter på Kliniken där det finns ett fullutrustat kök och alla andra bekvämligheter

Vid frågor hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller sms:a/ring Mia Elmlund på 073-987 50 14